Breaking News
Miris mora u vašoj kuhinji

Miris mora u vašoj kuhinji

 

Klembejk

– Doslovni prevod ovog jela bio bi – pečeni rakovi i školjke, a izvorno u ranim danima Nove Engleske, klembejk je označavao okupljanje ribara i njihovih porodica posle ribarenja i pripremanje na otvorenom prostoru onih morskih plodova koje nije bilo moguće prodati, a šteta je baciti.

Priprema:

  1. Školjke očistiti oštrom četkom, kukuruzu skinuti lišće i svilicu, pile iseći na uobičajene krupnije komade.
  2. Ribu očistiti, odstraniti glave i repove, posoliti, pobiberiti, nakapati limunom i posuti začinima po želji, pa svaku ribu umotati u foliju.
  3. U što većem sudu (neka vrsta našeg kotlića) na jakoj vatri kuvati u otprilike tri litra vode, zajedno sve sastojke dok kukuruz ne omekša.
  4. Supu poslužiti u šoljama, a sve ostale namirnice aranžirati na ovalu, preliti topljenim maslacem i posuti seckanim peršunovim listom.
  5. Uz klembejk servirati crni domaći hleb i sos po želji, a hladno pivo je obavezni sastojak ovog obroka.

Ako vam se svideo recept za klembejk, možda vas zanimaju i dr

 

 

Plugin by:aAM