Breaking News

Gastro

Gastro

Mafini sa trešnjama

Potrebno je: – 4 jaja – 4 kašike brašna – 4 kašike šećera (najbolje tamnog) – 2 supene kašike otopljenog putera – 300 g očišćenih trešanja – vanilin šećer i po želji cimet Kalorijska vrednost po komadu 162 kcal Odvojte belanca od žumanaca. Belanca umutite mikserom, kada su čvrsto umućena, dodajte kašiku po kašiku šećera. Na kraju dodajte žumanca. Sada ... Dalje

Miris mora u vašoj kuhinji

  Klembejk – Doslovni prevod ovog jela bio bi – pečeni rakovi i školjke, a izvorno u ranim danima Nove Engleske, klembejk je označavao okupljanje ribara i njihovih porodica posle ribarenja i pripremanje na otvorenom prostoru onih morskih plodova koje nije bilo moguće prodati, a šteta je baciti. Priprema: Školjke očistiti oštrom četkom, kukuruzu skinuti lišće i svilicu, pile iseći na uobičajene krupnije ... Dalje

Šarena salata

POTREBNO JE: 250 g šarenih rezanaca, 3 paradajza, 150 g gaude, 150 g šunke, 425 g kukuruza šećerca ,so. ZA PRELIV: 1,5 dl kisele pavlake, 3 kašike sirćeta ili limunovog soka, 3 kašike kečapa, peršun , so nbiber.   PRIPREMA: Testeninu skuvajte i ostavite da se ohladi. Paradajz, sir i šunku isecite na kockice. Dodajte kukuruz i sve dobro izmešajte. ... Dalje

Romantična večera za Dan zaljubljenih

Dan zaljubljenih ili Valentine’s day je odličan povod za pripremanje romantične večere za dvoje. Izbegnite ponavljanje, umesto da izadjete u skupi restoran, gužvu i buku. Probudite romantiku i pripremite ušuškanu večeru za dvoje u svom domu. Nabavka Uradite nabavku na vreme, napravite spisak svih namirnica koje su vam potrebne za pripremu večere i dezerta, obratite pažnju na izbor pića koje ... Dalje

Jesen na tanjiru

Sa novim godišnjim dobom se sve menja, tako i trpeza dobija nove boje i ukuse. Pripremite svoj organizam za zimske praznike i mrsni jelovnik koji nas očekuje .Neka vaša novembarska trpeza obiluje jesenjim bojama i lako svarljivim namirnicama. Predlažemo vam da svoj jelovnik obogatite jelima sa bundevom. Nepravedno zanemarena “domaća banana” – bundeva – odličan je izvor vitamina, minerala i ... Dalje

Umetnost korišćenja kineskih štapića…

U Kini ih nazivaju k’uai-tzu, što u prevodu znači “nešto brzo”, dok se u Japanu nazivaju hashi, što znači “most”. Kod nas su poznatiji kao kineski štapići. Iako im je upotreba u Kini i Japanu identična, izgled štapića u tim se zemljama razlikuje. Dok u Kini štapići završavaju u obliku kvadrata, tupog vrha, u Japanu su oni zaobljeni i stanjuju ... Dalje

Začini kao lek

Anis Zbog prijatnog mirisa i ukusa, za anis su znali još drevni Egipćani pre tri i po hiljade godina. U antičko doba u Grčkoj je korišćen za aromatizaciju vina, a potom su ga Rimljani preneli u Toskanu, odakle se dalje širio po Evropi. U svetu postoje likeri i rakije sa mirisom anisa, među kojima su najpoznatiji francuski perno, turski raki, ... Dalje

Tostiraj – Testiraj

Lagana, zdrava jela idealan su izbor za prolećne dane. Ovi sendviči su vrlo ukusni, pripremaju se brzo pa mogu biti dobra ideja za iznenadne goste. Sastojci (Broj osoba: 4 – 6 osobe) 150 g šunke 100 g sira (edamera ili trapista) 2 jaja 1 vezica vlasca 50 ml slatke pavlake 1 kašičica začinskog bilja so po želji biber 8-10 parčića ... Dalje

Cvet Orijenta – Dekoracija stola

Dekoracija stola uključuje slaganje salveta. Sledite korake i učinite vaš sto posebnim. Dekoracija stola je svakako nešto što daje pečat dekoraciji praznika jer ona predstavlja ukupni utisak koji svi elementi postavljeni na sto ostavljaju zajedno. Ovo je često daleko bitnije od toga kako elementi dekoracije izgledaju zasebno, tako da ponekad, u prostorijama bogatim bojama, jednostavnije ukrašeni elementi sinergetski daju snažniji ... Dalje

A&S Torte – Savršene za savršen dan!

Svadbena torta je kruna svadbene večeri, i zato je biramo sa puno pažnje i ljubavi. Svaki detalj mora bili prilagođen celokupnom stilu svadbene ceremomije. Zato Vam predstavljamo ponudu A&S svečanih torti u raznim oblicima od kvadratnih, okruglih, ovalnih, na stalcima spiralnog ili klasičnog oblika. Dekoracija torti zavisi od sastava i vrste torte tj. da li je klasična torta kao što ... Dalje

Plugin by:aAM