Breaking News
Gastro rat

Gastro rat

Ona…

shopping-news-gastro-rat-losos

Predjelo: Kanapei sa lososom

Ona bira zdravu hranu. Dia Fit hleb od finog pšeničnog i ražanog brašna sa dodatkom suncokretovog ulja njen je pravi izbor.

Sastojci

  • Pakovanje Dia Fit hleba
  • 150g dimljenog lososa
  • 100g sirnog namaza
  • limun za umak od rena i vlasca
  • 100g kisele pavlake
  • 1 kašičica rena
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 2 kašičice svežeg vlasca

Priprema: Komadiće dimljenog lososa pokapajte s nekoliko kapi limunova soka. Stavite ga na Dia Fit hleb, oblikovan u male zalogajčiće. koje ste prethodno namazali sirnim namazom. Ukrasite ga narezanim povrćem i sitno nasjeckanim začinskim biljem. Sve sastojke za umak pomešajte neposredno pre posluživanja.

Glavno jelo: Pečena pastrmka u rerni

shopping-news-gastro-rat-pastrmka

Sastojci

  • 5-6 pastrmki
  • 1 glavica belog luka
  • 1 čaša belog vina
  • 1 čaša Dijamant ulja
  • malo bosiljka
  • malo ruzmarina
  • začin
  • so
  • limun

Priprema: Pastrmke očistiti, oprati, i zarezati pa posoliti. U činiju iseckati, beli luk, dodati malo soli, malo vegete, bosiljka, ruzmarina, ulja i vina. Dodati ribu i ostaviti pola sata, da odstoji, zatim sve to isipati u tepsiju, narezati limun i dodati ribi. Pokriti aluminijumskom folijom i peći pola sata. Nakon toga, skloniti foliju i peći još pola sata. Ako je potrebno još malo, toliko da dobije lepu žućkastu koricu.

Dezert: Dijamantske šnite

Shopping-News-Gastro-Rat-dijamantske-snite

Sastojci

– Za koru

  • 100g Dijamant Classic margarina
  • 12 kašika šećera
  • 200ml kisele vode
  • 8 kašika mlevenih oraha
  • 300g brašna
  • 1 prašak za pecivo
– Za fil

  • 250g Dijamant Classic margarina
  • 150g šećera u prahu
  • 150g posnog mlevenog keksa
  • narendana korica limuna
  • 100ml vode
  • 220g šećera
  • 200g mlevenih oraha
  • 200g posne čokolade
  • 1 kesica posnog šlaga

Priprema: Umutiti kašikom šećer s otopljenim Dijamant Classic margarinom, kiselom vodom, orasima, brašnom i praškom za pecivo. Smesu izlijte u pleh i ispecite koru na 180°C. Penasto umutiti Dijamant Classic margarin sa šećerom u prahu, i dodati koricu limuna. Odvojeno zagrejte vodu sa šećerom i kada se šećer otopi, dodati čokoladu. Kada se i čokolada otopi, ubaciti orahe i keks, pa sve dobro sjediniti, kada se smesa prohladi, sjediniti sa prvom smesom. Ako bude previše gusto, ubaciti malo kisele vode. Koru premazati tankim slojem umućenog šlaga, preko nanesite fil, pa premažite šlagom.

On…

Aperitiv

shopping-news-gastro-rat-martini

On ne rizikuje mnogo – uvod u gastronomsku čaroliju je proveren start – dobar aperitiv.

Sastojci

  • Sipajte 50% Martini Bianco
  • Dodajte 10ml soka od limete
  • Ubacite 6-7 kocki leda
  • Dodajte 50% Martini Prosecco
  • Začinite sa nanom i limetom.

Glavno jelo: Punjene tortilje u belom prelivu

shopping-news-gastro-rat-tortilja

Sastojci

  • Tortilje
  • 500g pilećeg filea
  • 2 paradajza
  • 1 manja zelena salata
  • 200g kačkavalja
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 1 pavlaka
  • 100ml Dijamant majoneza
  • 1 šolja jogurta
  • so
  • beli luk
  • origano ili peršun

Priprema: Tortilje pecite sa obe strane na zagrejanom teflonu. Filete mesa ispecite na roštilju. Ispećeno meso isecite na komade veličine zalogaja. Paradajz isecite na sitnije kockice, posolite i začinite kašikom Dijamant ulja. Salatu operite, dobro iscedite i iscepkajte na sitnije. Crni luk isecite sitno, posolite i začinite kašikom Dijamant ulja. Kačkavalj krupno izrendajte. Pomešajte sastojke za preliv koje ste prethodno držali u frižideru (pavlaku, Dijamant majonez i jogurt) i začinite. Prelijte belim prelivom i jedino što vam preostaje da uživate!

Dezert: Plazma rolat sa bananom

shopping-news-gastro-rat-plazma

Sastojci

  • 2 kiselkaste jabuke
  • 4 banane
  • 250g šećera u prahu
  • 250g Dijamant Classic margarina
  • 300g Plazma Mlevenog keksa
  • šlag

Priprema: Jabuke izrendati, 2 banane izmiksati, Plazma Mleveni keks pomešati sa otopljenim Dijamant Classic margarinom i šećerom. Sve sjediniti. Razvaljati koru od ove smese na najlonu ili alu foliji, debljine oko 1, 5cm. Po tome staviti 2 banane čitave po dužini. Zarolati, dobro ohladiti i premazati šlagom.

Plugin by:aAM